Blog Saya Di taja Oleh:

Tuesday, November 30, 2010

Menguji Kesabaran

Aduh Jadi Suri Rumah ini bukan mudah seperti dijangka... hari-hari diuji dengan ketelatahan kenakalan anak-anak ku ini.. Ya Allah.. Tabahkan Hati Hambamu ini... Bukan nya aku suka marah-marah pada anak2 kecilku.. tapi diorg ni mencabar kesabaran seorang Ibu... andai anak-anak tahu.. Kesabaran Umi ini ada batasnya... Umi manusia Biasa...Jangan sampai Umi rotan karang.. Umi letih.. Umi pun ada keje yang umi nak kena selesaikan... kalau tak faham juga.. Umi nak wat cemana... mmg kena lah.. tapi Umi bukan jenis macam tu.. biarlah Umi pendam dalam Hati rasa Amarah ku itu...

1 st Give Away -The Chronicles of Yaya


Jumpa 1 Give away yang menarik.... nak cuba Nasib..:)

1 st Give Away -The Chronicles of Yaya


Sempena BesDay Yaya 1 Dis ni.... Dia Menawarkan Hadiah 2 Voucher Tiket Wayang Citer The Chronicles of Narnia yang baru ni.. tayangan pada 9 Dis 2010 ..Menarik kan.. Boleh bawa anak2 tengok...

Jom tengok aper Syarat dia.. memandangkan tak perlu buat ayat sendiri.. ak copy x boleh so saya type balik:


  • Jadi Follower saya.. Done
  • Letak Blog saya .. Di List Blog Anda.. Done
  • Buat 1 Entry pasal give away ni.. ( copy paste je ayat dia buat sebijik-sebijik).. tapi saya ubah sikit2 hehehe - Done
  • Tinggalkan Komen di Entry itu yang mengandungi - Done
  1. Nama Kita
  2. Link Entry kita
  • Tarikh Tutup 1 Disember 2010 - 12 tgh malam ( so sempat lagi ni)

Dah Ada Pemenang... Tahniah Kepada Syuhada

Selamat Pagi

Hari ni 30 hb... banyak nak buat... nak fialize akaun...tunggu stok sampai nak wrapping.. nak siapkan barang untuk delivery...

Rasa nak join Give Away lah... saje-saje suka-suka kot2 leh menang.. ni tgh usha lah ni mana-mana GA yang ada...

Pagi2 Danisy dah bangun... siap tolong sapu depan lagi... ni ade sikit vid utk dikongsikan bersama.. Amsyar masih diulit mimpi..


video

ni tengah pikir nak masak aper.. hemmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

Monday, November 29, 2010

Hari-hari terakhir Bulan November


Hari ini 29 hb... nampak nya hari penguhujung bulan November...bermakna kehadiran Bulan terakhir 2010 makin tiba...

Apakah azam tercapai... adakah belum tercapai.... pada ku.. azam ku belum terlaksana.. Namun akan ku gagahi jua....agar ia terlaksana juga.

Baru selesai memasak di dapur.. Menu hari ini.. Sup Ayam + Ayam Goreng + Sayur masak ala tomyam... heheheh.. Anak-anak tido ada lah mood nak masak.. kalau tak susah nak kata...

Belek-belek handphone ada beberapa pic yang boleh dikongsikan bersama... jom tengok...







Sunday, November 28, 2010

Hari ni Ahad ke Sabtu????

Selamat Malam pembaca semua...tiba-tiba tertanya sendiri.. hari ni hari aper yer... Sabtu ke Ahad...Naluri ni rasa macam hari Sabtu.. tapi bila semak balik calendar . Esok hari Isnin...

Ape aktiviti kami sekeluarga ye .... Sorry lah tak sempat tak sempat snap gambar....

Pagi lepas Sarapan.. kami ke rumah MIL.. petang pulak pegi main air di Tiram Indoor water park..Adik boleh tahan lagi main Air.. Danisy ni.. takut2.. asyik2 merenggek... hem.. tak lama pun kat dalam tu.. Sejuk.... menggigil diorg...lepas kemas diri... Ajak Hubby beli Barang Dapur kat Giant Tiram...

Lepas tu.. balik... Ni tgh layan2 diorg ngah ngaruk2 nak tido.. .. penat agaknye lah tu...

Danisy lah.. ngada2 nak MASUK buai.... Amsyar jenis x kisah tido mana.. kat mana umi dia landing.. kat situ lah dia tido...

oklah....

see tomorrow.

Saturday, November 27, 2010

Aktiviti Hari Ini..


Aktiviti bermula jam 8 pagi.. dengan kerja membasuh Pinggan, Baju... Mandikan Anak-anak.. siapkan sarapan anak-anak... Ni pic Sarapan Danisy... (Milo + Roti)..


Tp x makan pun.. beria minta... minum sikit n jamah roti sikit je...

Pastu Siap2 .. nak Keluar ada Urusan di Pejabat Pos, Singgah Ambik Stok Order,... n last ly jam 12 Kami ke Kedai Makan ....

Danisy makan Nasi berlaukan Ikan Keli + Air Milo Ais.. tak sempat nak snap... sbb sibukkan Amsyar pun nak MAMAM juga.... tangan tak cukup nak Handle... hehee ( Tq Cik MIMI.. bawa kite keluar tadi)

Balik je dari Kedai.. Danisy tido... Adik Amsyar x tido2..... sampai lah Ayah Balik Jam 2 lebih tadi.. terpingga2 Danisy tengok Ayah...

Perjalanan ku bersambung.. ajak Ayah pegi Kedai Alatulis beli kertas pembungkus.. Pastu Stok barang baru sampai.. Singgah Stokis lagi ambik Barang....

Plan 2 hb nak posting semua barang,...... huhuhuhuhu....


Sekarang 6.35, baru sudah makan malam... Hari ni masak aper ade kat umah.. (Sardin + ikan Masin..) hujan2 ni dah lapar.. semua sedap.. hehehe

oklah.. nanti sambung celoteh lagi.. Anak2 sampai je umah tadi dah ZZZZZZZZZZZZ .. dgn cuaca Hujan lak tu... Sure malam ni tido lambat.

Friday, November 26, 2010

Telatah Danisy DInner




Jom Skodeng gambar Danisy Makan & Minum... bila masa dia betul2 nak makan.. kalau tak.. semua dia tak nak....


Khusuk makan bubur.. fav dia...

Telatah anak-anak tika ini..



Sedang Umi dia sibuk kat FB n Blog (promo 4 hari lagi sale Cadar)... tgk2 anak-anak ni dah tido....
ini Gaya Danisy

Ini Gaya Amsyar

Bangun Awal pagi tadi.... pastu tido siang lewat.. Danisy tido dari Pukul 1 tadi .. adik dari pukul 3 ptg.. sampai sekarang 5.13 ptg diorg tak bangun2 lagi... hem penat main lah tu.. biasa jam 5 ni diorg dah siap mandi...

sure malam ni tido lambat lah diorg ni.....



Flash Back Citer Raya Aidilfitri 2010


Sedihnya terkenangkan cerita raya 2010.. sepatutnya giliran Raya di Taiping... tapi di sebabkan Saya berpantang masa Raya 2009.. terpaksa lah ubah calendar Raya di rumah MIL...
snap yang sempat... di ambik...


Tadi ternampak lah Fb sepupu yang menayangkan pic ni.. alahai.. rindunya suasana berkumpul ramai2.... nampak gaya.. kena tunggu 2 thn lagi baru dapat kumpul ramai2 macam ni...


tapi dalam pic ni pun ade yang tak de.. Adik laki ku ( harith) & Family Uda.. (balik rumah MIL juga).....





hari ke 4

Hari ini hari ke 4 .. Abang terlibat dengan kursus BTN.. hari ni.. Danisy sebut Ayah.. rindu lah agaknye tu....ada masa kite update lagi...

Followers

Blog Saya Di taja Oleh: